Activiteiten
Foto-expositie bij Brugman Art

De galerie bij BrugmanArt aan de Herenstraat 125 in Voorburg heeft weer iets bijzonders in huis. Het betreft een foto-expositie van Paula Jongmans. Haar foto’s zijn te bewonderen tot 23 mei.

De Haagse natuurfotograaf Paula Jongmans, toonde haar werk op verschillende plaatsen, zoals eerder in Voorburg in de Bibliotheek, in Wateringen bij de Bloemenveiling, in het Papaver Natuurcentrum in Delft, in het Haga Ziekenhuis, waar zij naast haar werk als verpleegkundige, ook exposities organiseert en op vele andere plekken.

Zij trekt voor fotografie de wereld rond: De foto’s die zij nu in Gallery Brugman in Voorburg exposeert vormen een selectie van recent werk, gemaakt in Frankrijk, Schotland, Portugal en Nederland. Paula reist in een onbestemde wereld. Haar foto’s spiegelen een dromerige werkelijkheid waaronder bezoekers onder een boom in een lavendelveld in de Provence. Een Brabants ven in vroeg ochtendlicht met optrekkende mist. Een berghaas met smeltende contouren in de sneeuw. Dromende paarden onder een sterrenhemel in de Camargue. Weidende schapen in vroeg licht. Een verloren zwartgeblakerde boom tegen de achtergrond van een steenachtige helling na een bosbrand in Zuid-Frankrijk. Paula gebruikt verschillende technieken en standpunten. Zo zijn enkele foto’s dubbel genomen en soms ook bewust onscherp.

Voor zeegezichten en foto’s van de branding kruipt zij in een wetsuit om uit lage positie het veranderende licht op de golven te vangen. De kleuren moeten zijn zoals ze waarneemt en daarom drukt zij haar foto’s zelf af, op hoogwaardig papier. Met haar werk wil zij schoonheid vastleggen in een omgeving om weg te dromen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter