Nieuws
Japanse tuin in Clingendael open

Zijne Excellentie MINAMI Hiroshi, ambassadeur van Japan in Nederland, Jan van Zanen, burgemeester van de gemeente Den Haag, en wethouder Cultuur Ronald Zoutendijk van de gemeente Wassenaar, openden vandaag de Japanse tuin op Landgoed Clingendael. De openingshandeling bestond uit het onthullen van de replica van een bijzonder stenen ornament, de Chrysant lantaarn.

Voorafgaand aan deze opening is er hard gewerkt aan de tuin. Zo zijn het afgelopen jaar de hekwerken op het terrein vernieuwd en zijn de toegangspoorten gerenoveerd. Ook de bamboehekwerken zijn, op traditionele wijze met de hand geknopt, vernieuwd. Het theepaviljoen is geschilderd en de karakteristieke rode brug heeft een grote opknapbeurt gekregen. Verder zijn de vijvers gebaggerd en hebben de tuinmannen vele uren geïnvesteerd in snoeiwerkzaamheden en het weer gras- en onkruidvrij maken van de moslagen.

De Japanse tuin is het pronkstuk van het landgoed Clingendael en is even open voor het publiek. Vanwege zijn kwetsbaarheid is de Japanse tuin jaarlijks slechts twee korte periodes geopend. De voorjaarsopening is vtot en met zondag 11 juni, dagelijks van 09.00 tot 20.00 uur. In het najaar is de Japanse tuin twee weken geopend voor het publiek. (foto gemeente Den Haag)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter