Nieuws
Brief burgemeester over schietincident

Burgemeester Martijn Vroom heeft de gemeenteraad een brief gezonden over het recente schietincident in de Dr. Huijserstraat Leidschendam. De tekst:

‘Geachte leden van de raad, de afgelopen maanden lezen en horen we in het nieuws van beschietingen van woningen/appartementen elders in Nederland. Helaas heeft er in Leidschendam, op zaterdag 29 april 2023, in de vroege ochtend een beschieting plaatsgevonden bij een appartementencomplex, in de Dokter Huijserstraat. Gelukkig zijn daarbij geen gewonden gevallen. Op zaterdagochtend ben ik door de teamchef van het basisteam Leidschendam-Voorburg (politie, red.) en de Gebiedsofficier van het Openbaar Ministerie (OM) mondeling op de hoogte gesteld van het incident. De politie is direct een onderzoek naar de toedracht gestart. Daarnaast worden de omstandigheden in en rondom het appartementencomplex gemonitord. Verder is de politie, zowel zichtbaar o.a. door middel van de wijkagent als niet-zichtbaar, extra aanwezig in de wijk en houdt mij op de hoogte van de situatie. Als laatste kan ik mededelen dat de bewoners van het beschoten appartement elders verblijven. Daarom is er voor mij op dit moment geen noodzaak de woning te sluiten. Hierover is voortdurend contact met de Driehoek (burgemeester, politie, justitie, red.). Op dit moment zijn er geen verdere mededelingen vanuit de gemeente over deze beschieting. Het onderzoek en de communicatie zijn in handen van de Politie en het OM. Met vriendelijke groet, M.W. Vroom burgemeester’.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter