Activiteiten
Escher herdenkt 4 en 5 mei

In de tentoonstelling ‘De ontdekker van Escher: Samuel Jessurun de Mesquita’ staat de band van M.C. Escher met zijn leermeester centraal. De Mesquita was van Portugees-joodse afkomst en Escher vreesde voor het leven van zijn vriend. Die angst werd werkelijkheid begin 1944 toen De Mesquita werd afgevoerd naar Auschwitz, waar hij kort daarop stierf. In het geplunderde huis raapte Escher zoveel mogelijk werk bijeen en redde zo een groot deel van De Mesquita’s kunst.

Op 4 en 5 mei wordt met rondleidingen en een lezing in het Eschermuseum, Lange Voorhout 74 Den Haag, stilgestaan bij dit verhaal van oorlog, verdriet en vriendschap, maar ook bevrijding:

= Lezing over De Mesquita. In deze lezing gaat assistent-conservator Mireille Linck in op het leven en werk van Samuel Jessurun de Mesquita, met aandacht voor de oorlog en de bijzondere redding van De Mesquita’s werk door M.C. Escher. Praktisch: 4 mei, 14 uur, de lezing van 30 minuten wordt gegeven in de balzaal en is gratis voor bezoekers met een entreeticket voor het museum.

= Rondleiding: Leve de vrijheid! Kijken en filosoferen op 4 en 5 mei Onder begeleiding van een enthousiaste gids een bijzondere rondleiding aan door de tentoonstelling. Tijdens de rondleiding maken deelnemers kennis met de prenten van M.C. Escher en zijn leermeester Samuel Jessurun de Mesquita. In het aansluitende gesprek worden aan de hand van deze prenten vragen gesteld en gaan deelnemers samen op zoek naar antwoorden. Praktisch: 4 en 5 mei, aanvang 10 uur. De rondleiding inclusief gesprek duurt een uur. Maximaal 15 mensen per rondleiding. Tickets kosten € 20,- en zijn inclusief rondleiding, gesprek en een aansluitend bezoek aan het museum tijdens openingstijd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter