Nieuws
Nieuwe traditie op de verjaardag van Prinses Marianne

Dinsdag 9 mei is het 213 jaar geleden dat prinses Marianne der Nederlanden werd geboren. Deze dag wil de Stichting Erfgoed Prinses Marianne op feestelijke wijze gaan herdenken. Zij heeft daarom haar donateurs uitgenodigd om deze dag om te vieren met een uitgebreide high tea in restaurant De Koepel in Voorburg.

Bij die gelegenheid zal actrice Nel Kars, die 400 toneelvoorstellingen speelde over het leven van prinses Marianne, iets vertellen over haar ‘ervaringen’ met deze Oranjeprinses. Wie Nel Kars kent, weet dat dit een boeiende en geestige voordracht zal gaan worden.
De high tea wotdt besloten met een toast op prinses Marianne met een glas ‘Mariannewijn’
uit Mariannes eigen wijngaarden in Reinhartshausen. Het voornemen is om deze viering het begin te laten zijn van een nieuwe jaarlijkse traditie in Voorburg.
De Stichting Erfgoed Prinses Marianne is in 2020 opgericht en heeft als doel het verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis over het leven en het erfgoed van Prinses Marianne der Nederlanden, die – zacht gezegd – een nogal controversieel leven heeft geleid. Marianne heeft ook lange tijd in Voorburg gewoond, zij was zeer sociaal en heeft veel goeds gedaan voor de inwoners en de Oude Kerk van deze gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter