Nieuws
Start buitenzwem- en strandseizoen

Op 1 mei is  voor heel Nederland het buitenzwem- en strandseizoen gestart. Dit betekent ook dat lifeguards van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade en de Veiligheidsregio Haaglanden weer dagelijks de strandbewaking verzorgen op het elf kilometer lange strand van Den Haag. Om dit moment te markeren heeft burgemeester Jan van Zanen vandaag, bij de Reddingsbrigade op het Zuiderstrand bij Kijkduin, traditioneel de eerste rood-gele vlag van het seizoen gehesen. Deze vlag staat internationaal symbool voor de aanwezigheid van een lifeguard.

Sinds 2016 maken de lifeguards gebruik van een internationaal erkend waarschuwings- en vlaggensysteem met de kleuren geel en rood om de badgasten en watersporters visueel te informeren over gevaarsituaties in zee. Langs de Haagse Kust staan in totaal 24 vlaggenmasten. In Scheveningen wordt een experiment doorgezet om de vlaggen ook via digitale borden te delen. (foto gemeente Den Haag). Voor meer informatie over veilig naar het strand: Naar het strand | Haaglandenveilig

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter