Nieuws
Noodkreet vanuit Dr. Neherlaboratorium

De 87 bewoners van het Dr. Neherlaboratorium in Leidschendam zijn ten einde raad. Zij kunnen de kosten voor reparatie van de betonframes- en platen waaruit hun woningen, en met name de 52 meter hoge toren, zijn opgebouwd, niet dragen. Ze hebben nu een beroep gedaan op de gemeente voor financiële steun.

Het complex dateert uit 1955. Het was een laboratorium van de PTT. De toren diende onder andere voor het testen van straalzenders. Sinds 2009 is het geheel een wooncomplex (luxe appartementen voor 55plussers) en een Rijksmonument.

De woningen en de toren zijn opgetrokken uit beton. Dat is niet bewerkt. Inmiddels zijn er al loszittende stukken van de toren verwijderd. De bewoners wijzen erop dat de toren geen woonfunctie heeft. De hoogste kosten gelden echter dat bouwwerk, vooral vanwege de hoogte en aan te brengen voorzieningen voor de nodige reparatie.

Het bestuur van de Vereniging van Eigenaren Neherpark wonen heeft al een gesprek gevoerd met wethouder Bianca Bremer. Volgens de vereniging is de toren een markant onderdeel van de gemeente. Na reparatie zou de toren als uitzichtpunt gebruikt kunnen gaan worden. In de toren zitten een lift en een trap.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter