Activiteiten
Bijzondere voorstellingen in Ludens

In theater Ludens, Burg. Feithplein 95 Voorburg, staan weer leuke dingen te gebeuren.

Donderdag 18 mei: Filmhuis met inleidende lezing door Anne Marie Boorsma / Melancholia (Denemarken/Zweden/Frankrijk/Duitsland/Italië 2011). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 12,50.

De introductie/lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica.’Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne-Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld. Sciencefiction van Lars von Trier. Met o.a. Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling en John Hurt. De aarde wordt bedreigd door een andere planeet – Melancholia – die in grote vaart komt aanvliegen. De film volgt twee zussen (Dunst en Gainsbourg), die elk op hun eigen manier met de dreigende ondergang omgaan. Een wonderschone, grappige en indrukwekkende film over het einde van de wereld. Dunst kreeg in Cannes een Gouden Palm voor haar rol.

Donderdag 18 mei: Filmhuis / The Boat that rocked (Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Frankrijk 2009). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Komedie van Richard Curtis. Met o.a. Tom Sturridge, Bill Nighy, Philip Seymour Hoffman, Gemma Arterton en Rhys Ifans. De opkomst van Radio Caroline in heerlijke comedy. Nadat Carl (Sturridge) in 1966 van school is gestuurd, stuurt zijn moeder hem naar zijn peetvader Quentin (Nighy), in de veronderstelling dat die hem kan helpen bij het volwassen worden. ‘Spectaculaire misser,’ aldus Quentin, die zich als baas van Radio Rock dagelijks in het epicentrum van de rock ‘n’ roll bevindt – een boot midden op de Noordzee. Scenarist/regisseur Curtis (Love Actually) baseerde deze komedie losjes op de perikelen rondom de illegale Britse zeezender Radio Caroline.

Vrijdag 19 mei: Cabaret / Teun van den Elzen / Meer kan ik er niet over zeggen. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

Teun schrijft voor Dit Was Het Nieuws, won de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en speelde op Paaspop en Lowlands.  Teun van den Elzen denkt heel lang dat hij als enige snapt hoe de wereld werkt. Wat blijkt? Hij snapt het als enige niet. Hij studeerde politicologie, maar verwacht geen politieke correctheid van deze vlijmscherpe comedian. Hij spaart niets of niemand — ook zichzelf niet. Waar zijn programma over gaat? “Seks en politiek. Meer kan ik er niet over zeggen.”

Donderdag 1 juni: Filmhuis / l’Amour c’est mieux que la vie (Frankrijk 2021). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 9,00. 

Komedie van Claude Lelouch.  Met o.a. Sandrine Bonnaire, Ary Abittan, Philippe Lellouche, Béatrice Dalle en Kev Adams. Toen ze samen de gevangenis verlieten, besloten Gérard, Ary en Philippe voortaan eerlijk door het leven te gaan. Twintig jaar later hoort Gérard dat hij niet lang meer te leven heeft. Zijn twee vrienden willen hem een allerlaatste romance geven, om Gérards levensmotto te eren, want: liefde is beter dan het leven.

Zaterdag 3 juni: Cabaret / Rob en Emiel / Van Houdini tot Copperfield. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50.

Een onvergetelijk theateravontuur op het hoogste niveau!  Het publiek beleeft een unieke mix van magie, illusie en zelfs experimenten met andermans gedachten, geïnspireerd door de grootmeesters van de magie. Rob en Emiel gaan in deze schijnbaar onmogelijke show terug naar hun roots.  Van Houdini tot Copperfield is een waanzinnige show vol wonderlijke gebeurtenissen. Kunnen ze écht gedachten lezen? Zweeft die persoon écht? Ervaar het gevoel van het onmogelijke in het kwadraat. Wat niet kan, gebeurt hier. Van vingervlugheid tot echte mindfucks: het komt allemaal voorbij. Rob en Emiel zijn huidig en 14-voudig Nederlands kampioen Goochelen. Zij werden benoemd tot de beste mentalisten ter wereld en hebben tijdens het WK Magic 2022 in Canada de tweede plek veroverd.

Zondag 4 juni: Talentenloods / Open podium. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 5,50 (tot 21 jr. gratis). 

Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn 5 Open Podiumavonden, waarvan 4 voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia. Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter