Activiteiten
Groot lentefeest rond molen De Vlieger

Zaterdag 13 mei is molen De Vlieger in Voorburg het centrum van een groot lentefeest. In het poldergebied Essesteijn wordt dan de lente ingeluid met velerlei activiteiten voor jong en oud. Deze worden georganiseerd door de molen, Hoeve Essesteijn, de imker, Middin van de kinderboerderij en BLOS Kinderopvang.

Een echte voorjaarsgebeurtenis is het scheren van de schapen bij de kinderboerderij. In aansluiting daarop laat Ymke van BLOS Kinderopvang onder andere zien hoe je leuke armbandjes kan maken van gevilte schapenwol.

Ook bij de kinderboerderij is Hanneke, de imker, met een observatie-bijenkast. Zij vertelt over het houden van bijen en verkoopt honing en was van haar bijen. Er is meer te koop tijdens het lentefeest, want Middin staat bij de kinderboerderij met een kraam met door de cliënten gemaakte producten.

Tegelijkertijd worden bij de molen twee oude ambachten gedemonstreerd, namelijk het vlechten van manden en het matten van stoelen. Molen De Vlieger zelf is van 11 tot 16 uur geopend. Tijdens het lentefeest wordt iedereen gratis rondgeleid door deze museummolen.

Kinderen kunnen bij de boerderij verder nog meedoen met Oudhollandse spelletjes en zich uitleven op een springkussen. Bij Hoeve Essesteijn zijn vanaf 13.00 uur lentehapjes en –drankjes te koop, die kunnen worden geconsumeerd met live muziek.

Wie zaterdag molen De Vlieger niet kan bezoeken, krijgt op zondag een tweede kans. Dan is deze opnieuw van 11 tot 16 uur geopend. Zowel zaterdag als zondag zijn namelijk de Nationale Molendagen, waarop molens in heel Nederland gratis kunnen worden bezichtigd. Deze molendagen hebben dit jaar een bijzonder accent, omdat de vereniging De Hollandsche Molen 100 jaar bestaat. Dankzij deze vereniging zijn vele molens in ons land van de sloop gered.

Ook op zondag is bij de molen een ambachtsman aan het werk, namelijk een touwslager. Hij laat zien hoe je een springtouw maakt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter