Activiteiten
Tentoonstelling ‘Een Andere Wereld’ verlengd

De overzichtstentoonstelling ‘Een Andere Wereld’ van de Voorburgse kunstenaar Rik van Iperen is wegens succes verlengd tot en met zondag 4 juni. De kunst is te zien in het Huygensmuseum, locatie Swaensteyn.

De zorgvuldig samengestelde selectie van twintig schilderijen vormen de neerslag van zijn levenslange zoektocht naar ‘een andere Wereld’. De zeer persoonlijke maar tegelijkertijd ook universele thema’s die Van Iperen in zijn werk behandelt, roepen op tot vertraging in deze roerige tijden. De kunstenaar beschouwt de expositie als de voltooiing van zijn schilderoeuvre. Een unieke kans dus om zijn werk beter te leren kennen en de verstillende impact van zijn schilderijen ten volle te ervaren.

Van Iperen (1947) is geboren en getogen in Voorburg. Hij voltooide zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Tijdens zijn lange loopbaan als beeldend kunstenaar heeft hij een eigen, arbeidsintensieve techniek ontwikkeld. Hij werkt altijd met olieverf om meerdere lagen op te kunnen bouwen. Op een pasteuze ondergrond brengt hij met een breed penseel verschillende kleurlagen aan, waardoor een structuur ontstaat van rulle kleurvlakken. Hierdoor zijn de penseelstreken nauwelijks zichtbaar in zijn werk. Door steeds verfijnder laag op laag te schilderen ontstaat een wonderlijke ruimtelijkheid. Van Iperen exposeerde in het buitenland en op vele plaatsen in Nederland, waaronder in 2017 in Museum Swaensteyn met de tentoonstelling Voorburg met Verve. Een ode aan de vele prachtige plekken, die Voorburg nog kent.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met zondag 4 juni . Het Huygensmuseum is geopend van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter