Activiteiten
Eid al-Fitr en 1001 nachtfeest doorslaand succes

Het Eid al-Fitr en 1001 nachtfeest in de Plint, Frederiklaan Leidschendam is een doorslaand succes geworden. Het feest begon na de opening door Ahlaam Almoussa van het Moedercentrum en wijkbewoonster Ingrid Jerphanion. Al direct na de opening kwam men stoelen en tafels te kort om de vele bezoekers een plekje te bieden. De Plint zat barstensvol.

Vrouwen die bij het Moedercentrum van Ahlaam Almoussa regelmatig bij elkaar komen om te naaien, hadden mooie kostuums en kleding gemaakt. Een grote groep met kinderen ging met muziek de zaal door om plaats te nemen in de tent van Sheherazade. De zaal was in oosterse sfeer versierd.

Vele vrouwen zijn dagenlang druk bezig geweest met de voorbereiding van zoete hapjes zoals baklava en koekjes. Ook werd er een maaltijd uitgeserveerd voor alle bezoekers. De kinderen konden onder begeleiding in een aparte zaal knutselen en tekenen, en spelletjes spelen. Ook alle kinderen kregen lekkers. De lokale supermarkt Plus Post had een bijdrage geleverd met drinken, snoep en chips. Findik foodmarket had dadels geschonken. Eid al-Fitr is nu eenmaal het feest van lekkernijen!

Ook was er een nagelstudio en men kon een henna tattoo laten zetten. Henna hoort bij een feest zoals Eid al-Fitr. Hier was het lang wachten eer men een mooie tekening op zijn handen kon laten zetten.

Aan het eind van de middag werd er gezongen en zelfs gedanst. Dit multiculturele feest was voor iedereen, ongeacht de achtergrond en cultuur. Voor de Nederlandse bezoekers was het vaak de eerste kennismaking met het ‘Suikerfeest’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter