Nieuws
Gemeente luidt noodklok

Nieuwe projecten en ruimtelijke initiatieven komen in de gemeente moeizamer van de grond; lopende projecten zijn moeilijker te realiseren. Dat schrijft wethouder Bianca Bremer in een brief aan de gemeenteraad als bijlage bij het zogenoemde Projectenboek. Daarin staan zo’n 40 projecten en initiatieven, van de gemeente zelf en van derden.

De wethouder noemt de volgende redenen: schaarste aan grondstoffen en bouwmaterialen die leidt tot flink stijgende bouwkosten; stijgende energiekosten; schaarste aan menskracht; prijsdaling op de huizenmarkt; dalende interesse voor duurdere woningen; dalende koopkracht door inflatie; stijgende hypotheekrente; meer financiële onzekerheid.

Dit alles leidt er volgens Bremer toe dat overal vertragingen optreden en dat er geld bij moet. Tenslotte is er nog de stikstofproblematiek die nieuwe berekeningen en eventueel maatregelen nodig maakt. Over aanpassingen in plannen zodat deze goedkoper uit te voeren zijn, schrijft de wethouder niets. Ook rept zij niet over de termijnen bij de gesignaleerde vertraging.

Enkele weken geleden maakte de bestuurder al bekend dat er 5,4 miljoen euro extra nodig is om de bouw van 700 tot 800  woningen in Overgoo (Leidschendam) alsnog te kunnen realiseren. Daartoe is een aanvraag bij de rijksoverheid gedaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter