Nieuws
11,6 procent woningen slecht geïsoleerd

Van alle woningen in Leidschendam-Voorburg is 11,6 procent – zo’n 4000 panden – extreem slecht geïsoleerd; ze hebben energielabel F of G. Dat is gebleken uit onderzoek van Independer op basis van data van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Centraal bureau voor de statistiek (CBS). In heel Zuid-Holland gaat het om 8,9 procent van de woningen. Landelijk is dat 8,2 procent. De energielabels lopen van A (beste) tot en met G (slechtste).

Lokaal zijn er grote uitschieters. In Wassenaar heeft bijvoorbeeld 15,7% van de woningen energielabel F of G. Nergens in Zuid-Holland is dit percentage zo hoog. De vier gemeenten met het hoogste aantal slecht geïsoleerde huizen na Wassenaar zijn: Schiedam: 14,8%, Den Haag: 12,7%, Goeree-Overflakkee 11,9%, Westvoorne 11,7%.

Bij de buurgemeenten van Leidschendam-Voorburg is beeld, afgezien van Wassenaar en Den Haag, als volgt: Rijswijk 10,1 procent, Pijnacker-Nootdorp 3,7 procent, Zoetermeer 6,2 procent, Zoeterwoude 5,6 procent. Benieuwd naar de rest van de provincie? Bekijk dan hier de energielabel kaarten

Er is ook beter nieuws. 45,1% van de Zuid-Hollandse huizenbezitters heeft namelijk wél een energiezuinige woning met het groene label A of B. Deze huizen zijn juist wel erg goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen en gebruiken meestal een duurzame energiebron. Koploper is hier Lansingerland. Daar is 74,4% van de woningen voorzien van een duurzaam label.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter