Activiteiten
Voor de 50ste keer Nationale Molendag

Zaterdag 13 en zondag 14 mei is het weer VriendenLoterij Nationale Molendag. Hét molenfeest waarmee gevierd wordt dat we nog zoveel mooie molens hebben. En dat voor de 50ste keer. Honderden molens zijn geopend en veel molenaars organiseren allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Via deze website ziet u welke molens zijn geopend en wat er zoal te beleven is.

PostNL brengt ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van De Hollandsche Molen een speciaal postzegelvel uit. Grafisch ontwerper Bart de Haas tekent voor het ontwerp. Over zijn ontwerp zegt hij: ,,We weten allemaal hoe een molen eruitziet, de silhouetten in het landschap zijn in ons collectief geheugen geprent. Maar we zijn veel minder op de hoogte van de ingenieuze werking van de verschillende molentypes. Op deze zegels staat techniek centraal, met foto’s van kenmerkende molenonderdelen.”

De postzegels zijn onbepaald geldig. Een postzegelvel met 10 zegels kost € 10,10 en is verkrijgbaar vanaf 15 mei in de webwinkel van De Hollandsche Molen, bij postkantoren, Bruna-winkels, via http://postnl.nl/bijzondere-postzegels en telefonisch bij Collect Club: 088 – 868 9900.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter