Nieuws
Burgemeester bezoekt Hospice Het Vliethuys

‘Voor Kerstmis 2023 wil ik minstens 100 instanties en instellingen, zoals scholen, artsen, verzorgings- en verpleeghuizen en natuurlijk ook het hospice, bezocht hebben. Het is belangrijk om kennis te maken met alle instanties die maatschappelijk in Leidschendam-Voorburg van belang zijn’. Dus stapte burgemeester Martin Vroom  binnen bij het hospice Vliethuys.

Vliethuys-voorzitter Willy Blonk legde de burgemeester uit hoe het hospice ontstaan is. Mevrouw Van Dijk, indertijd directeur van het Diaconessenhuis, vond dat er in Voorburg ook een hospice opgericht moest worden. In 2001 trok zij Joke Campo aan als hoofd-coördinator. Met financiële steun van de kerken in Voorburg en het Diaconessenhuis is het hospice toen gestart in het oude zusterhuis. In 2013 kreeg het hospice de voormalige polikliniek ter beschikking. Met de steun van vele sponsors is het pand toen volledig gestript en verbouwd tot het prachtige ‘bijna-thuis-huis’ dat het nu is.

Met de inzet van ruim 100 vrijwilligers, vijf coördinatoren en de verpleegkundigen van Florence wordt elke dag gezorgd voor acht bewoners, mensen met een beperkte levensverwachting voor wie verzorging thuis niet meer mogelijk is.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter