Nieuws
Anderhalve agent er bij

Leidschendam-Voorburg krijgt er 1,5 agent bij; de hele politie-eenheid Den Haag 78. Dat blijkt uit een brief van de Haagse burgemeester Jan van Zanen, bestuurlijk verantwoordelijk voor de politie-eenheid Den Haag.

Van Zanen zegt zich zorgen te maken over capaciteit van de politie. Er is onderbezetting bij de basisteams en de opsporing. Er worden wel maatregelen genomen zoals andere interne organisatie, verlagen ziekteverzuim, betere onderlinge samenwerking en externe inhuur van ondersteuning.

Bij de aanpak van veel voorkomende criminaliteit zet de politie nu mensen in die geen volledige politieopleiding hebben gevolgd doch een maatwerkopleiding plus opleiding BOA (bijzondere opsporingsambtenaar). Die mensen zijn sneller inzetbaar. Er zijn er nu 31 voltijds en part time aan de gang.

Van Zanen wijst erop dat de politie opleiding is verkort van drie naar twee jaar. Daardoor moeten sneller meer agenten beschikbaar komen. De eenheid Den Haag heeft er de komende jaren honderden nodig.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter