Nieuws
Netwerkcafé voor werkloze inwoners

Speciaal voor inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt organiseerde het Werkgeversservicepunt van de gemeente een netwerkcafé Participatie. Er waren er 38 deelnemers. Wethouder Werk Astrid van Eekelen: ,,We willen dat al onze inwoners mee kunnen doen, oftewel participeren. Met dit netwerkcafé Participatie laten we inwoners laagdrempelig kennismaken met onze sociale partners. Zij bieden de eerste stap richting (vrijwilligers)werk, dagbesteding of een andere vorm van participatie. Zo helpen we inwoners in beweging te komen op een manier die bij hen past.” Het netwerkcafé Participatie werd als proef georganiseerd voor inwoners die 2 jaar of langer geen werk hebben. Voor veel deelnemers is de stap naar regulier betaald werk in eerste instantie te groot. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat met de juiste aandacht en begeleiding het mogelijk is om inwoners te ondersteunen om actief te zijn. Naast betaald- en vrijwilligerswerk, is er ook aandacht voor dagbesteding en betaald beschut werk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter