Activiteiten
Dag van het kasteel ook in Voorburg

De dag van het kasteel op maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag,  is een leuke invulling van Tweede Pinksterdag. Bij Huygens’ Hofwijck speelt DeepDeep de theatervoorstelling ‘Ik wil een ridder zijn’. Kinderen kunnen zich laten schminken en zelf aan de slag gaan met een microscoop. Op het voorplein en in het huis kan je Oudhollandse spellen spelen, knutselen, gebakjes eten en ontmoet je Constantijn en Christiaan Huygens. Bij Buitenplaats Middenburg starten rondwandelingen om 11.30 en 14.00 uur. Kees van der Leer vertelt verborgen verhalen over Vincent van Gogh, Spinoza en een echt Voorburgs spookhuis. Bij Hofwijck hoef je niet voor de Dag van het Kasteel kaarten te bestellen. Hier  kan men  enkel en alleen bij de kassa entree kopen (wel andere prijzen)

De Dag van het Kasteel is een dag waarop historische kastelen en landhuizen hun deuren openen voor het publiek. Dit jaar staat de Dag van het Kasteel in het teken van het thema Upstairs Downstairs. Bezoekers kunnen tijdens speciale rondleidingen een kijkje nemen op onder andere de zolder van kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Kasteel Duivenvoorde biedt speciale rondleidingen tegen een gereduceerd tarief aan. Tijdens deze rondleidingen ervaart u een kijkje in het leven van de adellijke bewoners van het kasteel en hun personeel. Beleef de grandeur van de vertrekken waar de families woonden en de eenvoud van de kamers, waar het personeel leefde en werkte. Het is een kans om meer te leren over de geschiedenis van het kasteel en om de tuinen en landschappen rondom het kasteel te verkennen. Vergeet niet om van te voren uw tickets te boeken.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter