Nieuws
Leerlingen doen fietsexamen

Leerlingen uit groep 7 van 18 verschillende basisscholen uit Leidschendam-Voorburg doen deze week mee aan het Praktisch Verkeersexamen. Kinderen leren hun aandacht bij het verkeer te houden en zich niet te laten afleiden door bijvoorbeeld hun mobiele telefoon. Die berichtjes kunnen echt wel even wachten. Verkeerskennis is de basis, maar uiteindelijk moeten de leerlingen het ook in de praktijk kunnen brengen. Tijdens het verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis, die zij tijdens lessen op school hebben opgedaan, ook in de praktijk kunnen toepassen. Voordat de leerlingen het examen mogen afleggen wordt eerst hun fiets gekeurd. Ook moeten zij tijdens een ‘beheersproef’ laten zien dat zij klaar zijn om het examen af te leggen. Daarna leggen de kinderen per fiets een route af door de omgeving. ¬†Binnen vijf dagen na het examen krijgen de leerlingen de uitslag of ze geslaagd zijn of niet. Wethouder Jeffrey Keus verzorgde maandag het startsein. (foto gemeente LV)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter