Nieuws
Raad van State oordeelt over Meeslouwerpolder

Bij de Raad van State liggen vier beroepschriften tegen het bestemmingsplan Meeslouwerpolder. Het bestemmingsplan, dat eind 2021 door de gemeenteraad werd geaccordeerd, is daardoor nog steeds niet onherroepelijk. Wanneer de Raad van State de zaak inhoudelijk gaat behandelen is nog niet bekend.

Door het bestemmingsplan wil de gemeente komen tot een compacte en economisch vitale polder; een combinatie van grotere tuinders, lokale bedrijvigheid en wonen. Oude en leegstaande objecten dienden te verdwijnen ten behoeve van nieuwe ontwikkelingen passend bij het gebied.

Een echt grootschalige transformatie van het gebied werd vooralsnog niet voorzien. Wel kleinere initiatieven zoals de sloop van de voormalige kippenloods aan de Meerburgerlaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter