Nieuws
Vertraging bouwplan

Het plan voor sloop/nieuwbouw op de plek van het Tinq-tankstation en de naastgelegen garage Laan van Nieuw Oost Indië hoek Nicolaas Beetslaan kan vooralsnog niet worden uitgevoerd. Aanleiding is vertraging bij de Haagse voornemens voor het hele gebied rond station Laan van Nieuw Oost Indië, inclusief de Voorburgse kant.

Er is, zo stellen B&W in een bericht aan de gemeenteraad, te veel samenhang tussen de Haagse plannen en de ontwikkeling ter plekke van het tankstation, dat daarmee nu door gaan contraproductief is. Den Haag wil aan de Voorburgse kant 55.000 tot 70.000 vierkante meter woningen, werkplekken en voorzieningen creëren. De strook tussen de Van Alphenstraat en het spoor is Haags grondgebied.

Als onderdelen van de samenhang noemen B&W: functies, doelgroepen, woningtypen, parkeren en deelmobiliteit. De Van Alphenstraat zelf zou een velostrada moeten worden; een fietsstraat waar de auto te gast is.

Begin 2024 moet gestart worden met burgerparticipatie over het voornemen het station Laan van Nieuw Oost Indië onder handen te nemen waarbij tevens de rails van de RandstadRail en de metro naar Rotterdam verlegd zouden moeten worden. Voor beide zaken is nog geen concreet plan vrijgegeven.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter