Mening
U zegt het maar: Pas op uw snelheid

‘Net iets te hard rijden, het gebeurt vaak zonder dat u het merkt. De weg is leeg, u rijdt mee met een ander die ook harder rijdt. Of misschien rijdt u bewust wat harder omdat u haast heeft. Maar doe het niet. Langzamer rijden voorkomt veel slachtoffers.

In Zuid-Holland komen iedere dag 19 mensen als gevolg van een ongeval niet ongeschonden thuis. Daarbij speelt ook te hard rijden een rol: 1 op de 3 dodelijke verkeersongevallen komt door te hoge snelheid.

Leidschendam-Voorburg wil dat het aantal ongevallen in het verkeer daalt. U kunt daarbij helpen. Hoe? Wees alert, houd u aan de maximale snelheid en rem verder af op plekken waar dat slim is. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen veilig thuis komt.

Hoe harder u rijdt, des te meer tijd u nodig heeft om tot stilstand te komen. Bij een rijsnelheid van 30 kilometer per uur heeft u ruim 15 meter nodig. Rijdt u 10 kilometer harder, dan heeft u maar liefst ruim 21 meter nodig. Bij regenachtig weer loopt dat nog verder op. De stopafstand bij 50 kilometer per uur is maar liefst 32 meter. ABS verkort deze remafstand niet. Wist u dat een botsing met 50 kilometer per uur gelijk staat aan een val van 10 meter? Dit is vergelijkbaar met de val van de 3e verdieping van een flatgebouw.

Als iedereen zich aan de snelheidslimiet houdt, zijn er naar schatting 25 tot 30% minder gewonden bij ongevallen. En daarnaast voorkomt u het risico op een boete.

Met elkaar maken we onze gemeente en Nederland een stukje verkeersveiliger. Meer informatie over de campagne in Zuid-Holland leest u op de website Maak een punt van nul‘.

(gemeente Leidschendam-Voorburg)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter