Nieuws
Bomen planten in Vlietvoorde

Burgemeester en wethouders hebben in Vlietvoorde (Duivenvoordecorridor) de eerste bomen geplant. Tussen het groen moeten in de toekomst 135 woningen komen. De woningen zijn straks ’te gast in het landschap’. Ze komen in vier verschillende ‘ecologische milieus’ te staan: Wonen in het bos, Wonen op het landgoed, Wonen aan het water en Wonen tussen het riet. De woningen zijn als volgt verdeeld: 46 woningen in het Bos, 4 woningen op het Landgoed, 12 waterwoningen en 22 appartementen in de Plas, 51 woningen in de Kreek. De start van de bouw is voor eind 2024 voorzien.

Gebiedsontwikkelaar Peter Immers: ,,Ik ben blij dat de gemeente nu al investeert om het raamwerk van het Bos aan te leggen, zodat we samen de belofte van wonen in het bos waar kunnen maken. De bomen die geplant worden zijn veel groter dan gebruikelijk. Daarbij hebben de bomen nog zo’n 2,5 jaar de tijd om te groeien, voordat we de eerste woning opleveren. Het landschap is leidend in alles. In deelgebied Bos heeft iedereen een groot terras bij de woning, maar de grond eromheen is collectief en wordt via een Vereniging van eigenaren beheerd en onderhouden. Door natuur natuur te laten zijn heeft iedereen een tuin die nooit lijkt te eindigen. Samen delen en zorgen voor verbindt en zorgt voor bewustwording. Hier ben je één met de natuur.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter