Nieuws
Herinrichting Geestbrugweg: 13,5 miljoen

Rijswijk krijgt 13,5 miljoen euro voor de herinrichting van de Geestbrugweg tussen de Geestbrug en de Haagweg; een lengte van 500 meter. Het geld komt uit het budget voor de aanleg van een tramverbinding Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg met een aftakking naar Rijswijk via Voorburg-West. Voor die tramverbinding is 575 miljoen euro uitgetrokken. Daaraan draagt Rijswijk 2,7 miljoen euro bij.

Rijswijk stelt dat de tram tezamen met autoverkeer, fietsers en voetgangers niet kan op de Geestbrugweg. Het autoverkeer zal moeten worden teruggedrongen. Nu rijden er dagelijks 11.000 auto’s over de Geestbrugweg. Dat zullen er 16.000 worden door de woningbouw op de Binckhorst. Door verkeersmaatregelen zullen er straks nog maar 5000 auto’s per dag de weg gebruiken. Het aantal fietsers zal daar echter toenemen van 4000 per dag naar 6000.

De gemeente Rijswijk praat bij de herinrichting van de Geestbrugweg over vrijliggende fietspaden, een betere stoep en veiliger oversteekplaatsen, en meer groen met parkeren tussen de bomen. Er zijn tramhaltes voorzien bij de Geestbrug en bij de Haagweg. Bij de kruising Geestbrugweg/Haagweg zijn maatregelen nodig die het geheel verkeersveiliger en leefbaarder maken. Voetgangers moeten meer tijd krijgen voor het oversteken. De entree van Rijswijk (Herenstraat) moet een betere uitstraling krijgen. De Herenstraat zelf wordt mogelijk een éénrichtingstraat.

Dat Rijswijk al precies weet wat men krijgt voor de herinrichting van de Geestbrugweg is opvallend. Leidschendam-Voorburg kent de bijdrage voor het verbeteren van verkeersveiligheid en leefbaarheid in Voorburg-West niet. Er is ook geen som geld voor de gemeente binnen het budget voor de tramverbinding (de 575 miljoen) vastgelegd. In Rijswijk roemt men de eigen onderhandelingstactiek met een resultaat waar andere partijen (Leidschendam-Voorburg) jaloers op zijn.

In Leidschendam-Voorburg wordt er rekening mee gehouden dat een verkeersbelemmerende maatregel bij de Geestbrug, dan wel bij de kruising Maanweg-Binckhorstlaan (Voorburg-West) zal leiden tot meer verkeer op de Westvlietweg, de Fonteynenburghlaan en de Westenburgstraat alsmede in de straten rondom de Oude Tolbrug over de Vliet. (foto GroenLinks)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter