Nieuws
Werken aan een sterk regionaal vaarnetwerk

Waterrecreatie in Nederland is populair onder alle leeftijdsgroepen. Een kwart van alle Nederlanders beoefent een vorm van watersport. Met in totaal 1000 kilometer aan vaarverbindingen heeft de provincie Zuid-Holland liefhebbers van waterrecreatie veel te bieden. Van zwemmen tot zeilen, van vissen tot kitesurfen en van duiken tot (sloep)varen. In samenwerking met lokale en regionale overheden, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven werken we continu aan versterking van ons recreatieve, regionale vaarnetwerk.

Op de 3e Zuid-Hollandse waterconferentie werd over de laatste ontwikkelingen, innovaties voor attractieve routenetwerken en manieren om de watersport verder te verduurzamen gesproken.

Eén van de innovaties die aan bod kwam, is de ‘zelfbedieningsovertoom’; een innovatief alternatief voor een sluis. De overtoom transporteert kleinere boten zoals sloepen horizontaal over de dijk. De boot blijft horizontaal en de bemanning kan aan boord blijven. Deze nieuwe innovatie maakt het mogelijk vaarroutes in Zuid-Holland met elkaar te verbinden.

Gedeputeerde Jeanette Baljeu: ,,Wij zien graag dat mensen kunnen genieten van ons water. Met het beheer van onze vaarwegen zetten we daarom in op een gastvrij en beleefbaar waternetwerk. Nieuwe innovaties zoals de zelfbedieningsovertoom dragen daaraan bij. Dat we op de goede weg zijn, bleek onlangs uit het onderzoek van platform Water ontmoet Water. 85% van de deelnemers aan dit onderzoek geeft aan tevreden te zijn over de provincie als vaarwegbeheerder.” (foto provincie ZH)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter