Nieuws
Gezocht: 119 woningen

De gemeente moet in de tweede helft van dit jaar 119 statushouders (asielzoekers die mogen blijven) van een woning voorzien. Onder hen tien minderjarigen. Dat heeft de rijksoverheid bepaald. In de eerste helft van dit jaar moet de gemeente 92 statushouders onderbrengen. Voor heel 2022 was dat aantal 102. De 119 maken deel uit van 1752 statushouders die de gemeenten in de regio Haaglanden in de tweede helft van dit jaar onderdak moeten bieden. Van het contingent statushouders dat in de eerste helft van dit jaar aan een woning geholpen moest worden, wachten er nog 416 op een onderkomen. Haaglanden is ook nog op zoek naar 315 plekken voor de opvang van Oekraïners. In heel Zuid-Holland moeten dit jaar nog eens 16.193 plekken gevonden worden voor de opvang van asielzoekers. Leidschendam-Voorburg vangt tot nu toe 214 Oekraïners op in het pand Vlietweg 16/17 Leidschendam.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter