Nieuws
Tegels houden oorlogsgeschiedenis Ypenburg levend

Het monument Grenadiers en Jagers, Böttgerwater Ypenburg Den Haag, vertelt het heldhaftige verhaal van de Slag om de Residentie. Hier aanvaardde kapitein Wilhelm Böttger op 10 mei 1940 kalm zijn noodlot: een dodelijke Duitse kogel in de hartstreek. ,,Laat mij maar liggen en ga je gang”, zei de commandant van de compagnie die was aangewezen om het vliegveld van Ypenburg op de Duitsers te heroveren. Böttger was een stoutmoedige man en ging voorop in de strijd. ‘Hij liep voortdurend rechtop en gaf, een sigaar rokend, zeer kalm zijn bevelen. Hij was voor zijn mannen een onschatbare morele steun’. Deze en nog veel meer informatie kan nu met behulp van QR-tegels worden ontsloten. In 15 naar hen vernoemde straten in de Waterbuurt van Ypenburg krijgen soldaten van toen dankzij de tegels een gezicht; uit eerbetoon én om de geschiedenis levend te houden. De QR-tegels zijn er gekomen dankzij de Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter