Nieuws
Vaccinatie tegen Hepatitis A

Veel mensen gaan de komende maanden op vakantie naar het buitenland. Voor verre reizen denkt men vaak aan vaccineren tegen bepaalde ziektes. Maar wist u dat u besmettelijke geelzucht (hepatitis A) ook kunt oplopen in landen zoals Marokko en Turkije, zo vraagt de GGD zich af.

Hepatitis A is een zeer besmettelijke infectie van de lever, veroorzaakt door een virus. Het begint plotseling met algemene malaise: griep, koorts, gebrek aan eetlust, misselijkheid en buikklachten. Het duurt soms maanden om hier van te herstellen. Patiënten zijn dan moe en lusteloos.

Het virus verspreidt zich via toiletten, deurklinken, kranen en handdoeken. Sommige mensen raken in het buitenland besmet en worden niet ziek of krijgen pas in Nederland klachten. Zij besmetten thuis dan familie of vrienden zonder dat ze het doorhebben.

Met goede voorbereidingen en een vaccinatie kunt u veel gezondheidsproblemen voorkomen. Denk bijvoorbeeld ook aan het vaccineren van uw kinderen bij dit virus. De prik tegen hepatitis A zit niet in het Rijksvaccinatieprogramma en is dus geen standaard kinderprik.

Bekijk per land de aanbevolen en verplichte vaccinaties U krijgt advies over uw persoonlijke situatie. Ook kunt u een afspraak maken voor een consult. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, want het is bepaalde periodes erg druk. Vaccinaties werken langdurig, dus plan de afspraak ruim voor uw reis. Maak een afspraak voor uw reisvaccinatie(s)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter