Nieuws
VCC weer koploper

Sparta was tot op heden de verrassende koploper in de Topklasse cricket. Vorig jaar streed de ploeg nog tegen degradatie en kon het pas na een play-off tegen Hermes DVS het vege lijf redden. Vooraf maakten de fans zich dan ook op voor een spannende topper: koploper Sparta tegen runner-up VCC. Spannend werd het echter geen moment. De Capellenaren hadden geen verweer op het goede spinbowlen van Shariz Ahmad (vijf wickets) en Philippe Boissevain (vier wickets). Nehaan Gigani (81 runs not out) klaarde battend de klus voor VCC.

Op de snellere bowlers van VCC kwamen de Spartanen, die de toss hadden gewonnen, aanvankelijk prima uit de startblokken. Ze stoomden op naar zestig runs na tien overs. Een score van 250+ leek in het verschiet te liggen.

Net op tijd wendde captain Engelbrecht zich echter tot zijn twee uitstekende spinners. Vanaf dat moment draaide de wedstrijd 180 graden. Shariz Ahmad sloeg direct toe, deed dat nog vier keer en aan de andere kant van de pitch deed Philippe Boissevain nauwelijks voor hem onder met vier wickets. De Spartanen hadden geen enkel antwoord op de toverballen van het duo; na de genoemde veelbelovende opening werden er slechts 72 runs toegevoegd. Op 132 was Sparta all out.

Wie dacht dat de Spartanen VCC hard zouden laten werken voor die paar runs, kwam bedrogen uit. De zwakke battingbeurt had er kennelijk ingehakt bij de Capellenaren. Ze namen het dure wicket nog van de kersverse Oranje-klant Michael Levitt, maar legden Noah Croes (37 not out) en vooral Nehaan Gigani (81 not out) geen strobreed in de weg. Het bowlen en fielden van Sparta was ondermaats.

Op Hemelvaartsdag had VCC al gewonnen van ACC. Door de twee zeges ziet de stand er in de Topklasse nu zo uit: 1. Voorburg CC 7-12; 2. Sparta 7-10; 3. VOC, Punjab, HCC 7-8; 6. ACC en VRA 7-6; 8. HBS, Excelsior, Salland 7-4.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter