Activiteiten
Ringvaart Regatta; sluisgebied Leidschendam dicht

Op 31 mei vindt de 48ste Ringvaart Regatta plaats voor roeiboten. Het evenement, georganiseerd door de Delftse studentenroeivereniging Laga, doet ook Leidschendam-Voorburg aan. Op 31 mei (eventueel 14 juni als het te slecht weer is) komen de deelnemers vanuit Leiden bij de Sluis in Leidschendam aanvaren. Daar gaan de boten uit het water om aan de andere kant van de sluis hun tocht naar Delft voort te zetten.

Tussen 10.00 en 23.00 uur wordt het sluisgebied afgesloten voor verkeer. Er worden dranghekken geplaatst en verkeersregelaars ingezet. Afgesloten zijn:

= Sluiskant vanaf de achterkant van de Petrus en Pauluskerk tot Van Ravestijnkade,

= Sluisplein vanaf Venestraat tot Damhouderstraat,

= Delftsekade vanaf Damhouderstraat tot Oude Raadhuisstraat.

Verkeer tussen Damplein en Damhouderstraat blijft in beide richtingen mogelijk. Op 31 mei, dan wel 14 juni, wordt in de Nieuwstraat wel éénrichtingverkeer ingevoerd tussen de rotonde met De Tol en de Damhouderstraat.

Aan beide zijden van de sluis komen vier vlotten in het water te liggen: twee aan elke kant. Vanaf de vlotten worden de roeiboten uit het water gehaald en er weer ingelegd. Voor de deelnemers zijn een aantal tenten ingericht ten behoeve van massage en eerste hulp. Bij de twee sluisbruggen komen aan beide zijden fietsenstallingen. Dat is ook het geval bij de Oude Raadhuisstraat. De stallingen zijn bedoeld voor volgers en coaches van de roeiers.

De restaurants PuuRR en de Pepermolen blijven bereikbaar. Bestemmingsverkeer kan de Venestraat, Leidsekade en Oostvlietweg ook bereiken.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter