Nieuws
Rotterdam Centraal plat
In het weekeinde van 24 en 25 juni tijden er geen treinen van, naar en via Rotterdam Centraal. Dit wegens werkzaamheden aan het spoor. Van 17 tot 21 juli rijden er geen treinen tussen Den Haag Ypenburg en Gouda. Dit wegens het vervangen van duikers onder het spoor. Dat heeft de NS bekend gemaakt.
Er wordt de komende jaren flink aan het spoor gewerkt om het druk bereden spoor in Nederland goed te onderhouden. Dat is nodig om het OV in Nederland ook in de toekomst op peil te houden. Zo werkt ProRail tot en met zondag 25 juni rond Rotterdam Centraal aan het spoor. Daardoor is het in de toekomst mogelijk om meer treinen tussen Den Haag en Rotterdam te rijden. Om de overlast voor reizigers zo klein mogelijk te houden, zijn verschillende NS-ers al maanden bezig met voorbereidingen.

,,Het aantal werkzaamheden aan het spoor is dit jaar hoger dan andere jaren”, zegt Marco van Eijsden, hoofd infrastructuur bij NS. ,,In vergelijking met 2019 wordt er ruim 30 procent meer gewerkt aan het spoor door ProRail. Dat komt door normaal onderhoud, maar ook omdat het spoor op veel plekken gemoderniseerd wordt. ProRail is bezig het nieuwe beveiligingssysteem ERTMS aan te leggen. Daarnaast wordt op veel plaatsen extra spoor aangelegd, sporen vernieuwd en seinen vervangen.”

En dat wordt dan weer veroorzaakt doordat we in de toekomst meer reizigers verwachten. ,,Er worden flink wat huizen gebouwd in de buurt van het spoor en daar willen we goede treinverbindingen aanbieden. Dus willen we meer treinen kunnen rijden, die ook nog harder kunnen. Ook omdat de trein een belangrijk middel is om duurzamer te reizen.”

Tot en met zondag 25 juni werkt ProRail rond Rotterdam aan het spoor. Daardoor is de dienstregeling van, naar en via Rotterdam Centraal in die periode aangepast. Daarnaast zet NS verschillende keren bussen in. Op 24 en 25 juni is er helemaal geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Rotterdam Centraal. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd en drukte. Reizigers kunnen gebruik maken van NS-bussen of het RET-metronet. Reizigers kunnen op deze pagina terecht voor meer informatie over alternatieve reismogelijkheden.

Tijdens de werkzaamheden adviseert men reizigers tijdig hun reis van deur tot deur te plannen in de NS-App of op ns.nl omdat sommige treinen op andere tijden vertrekken of niet rijden. Het kan ook zijn dat treinen vanaf een ander perron vertrekken.

Naast grote werkzaamheden in Rotterdam, wordt er in het jaar ook nog gewerkt bij Apeldoorn, Hoogveen, Zevenbergen, Bergen op Zoom/Vlissingen en aan de Willemsspoortunnel (Rotterdam-Dordrecht). Een overzicht staat hier (foto NS)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter