Mening
U zegt het maar: Verduurzamingsslag met Stichting Buurkracht

‘Verduurzamen met en voor de buurt leeft in Leidschendam-Voorburg. Het afgelopen jaar zijn in de buurt Oud-Voorburg, onder begeleiding van Stichting Buurkracht, drie succesvolle gezamenlijke inkoopacties georganiseerd voor en door actieve bewoners. Inmiddels is Oud-Voorburg een hoop zonnepanelen, warmtepompen en isolatiemateriaal rijker. Naast de vrijwilligers die deelnamen aan de buurtteams, was ook de gemeente zeer te spreken over deze uitkomst. De buurtbijeenkomsten werden druk bezocht en de betrokkenheid van bewoners van groot. Stichting Buurkracht pakt daarom graag door en zoekt actieve bewoners in andere buurten van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Stichting Buurkracht is een landelijke organisatie die gelooft in de kracht van buren. Als buren hun buurt samen groener, mooier, veiliger en duurzamer maken is dat leuker, makkelijker en gezelliger. Buurkracht is een onafhankelijke stichting die buren in heel Nederland helpt om hun buurkracht te ontdekken en vergroten. Door buren bij elkaar te brengen en zo buurtteams te formeren en te helpen met tips en tools, zoals communicatiemiddelen, een interactie platform en persoonlijke begeleiding. Dat dit werkt hebben zij al laten zien in meer dan 600 buurten. Één daarvan is dus Oud-Voorburg. Graag zet Buurkracht deze energie voort in buurten als Verzetshelden, Raadhuiskwartier, Voorburg West, Noord en Zuid.

Op 31 mei is Buurkracht in Theater Ludens met een stand aanwezig op de Green Challenge buurtbijeenkomst en kan daar uitleggen hoe je in één van de nieuw te kiezen buurten met Buurtkracht aan de slag kunt met de energie transitie’.

(Stichting Buurtkracht)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter