Nieuws
Bouwplan De Star Leidschendam gepresenteerd

Aan De Star in Leidschendam, op de plek van het rugbyveld, moeten 155 woningen komen waarvan 38 in de vrije sector, de rest zijn sociale ééngezinswoningen en appartementen. De bouw zou in 2025 moeten starten. De eerste woningen worden dan in 2026 opgeleverd.

Dat bleek tijdens een informatieavond over het bouwplan. De sociale woningen komen in zeven blokken te staan, haaks op elkaar. De vrije sector woningen komen bij elkaar te staan in het zogenoemde Kwadrant. Dat komt aan de zijde van de Leidschendammerhout / Golfpark, tennis en padel De Star.

De bebouwing wordt twee tot vier bouwlagen hoog. Vanwege de geluidoverlast van de A4 krijgen de woningen die aan de kant van die snelweg worden neergezet geen balkons of galerijen aan de wegkant, alleen ramen.

Aan de zijde van de Vliet komt er tussen de nieuwe en de bestaande bebouwing een groene sport- en spelzone met speeltoestellen, fitnessapparaten, een speelveld en een wadi. Deze zone krijgt ook een ‘poot’ door de nieuwbouw heen richting A4. Deze vormt meteen de scheiding tussen sociale woningbouw en het Kwadrant. Tussen het Kwadrant en Leidschendammerhout komt ook weer een groen gebied: Slag 1.

De sociale woningen zijn een project van woningcorporatie WoonInvest en de BAM; de vrije sector woningen zijn de verantwoordelijkheid van ontwikkelaars BPD en WeDevelop.

Voor de bewoners komen er 207 parkeerplaatsen. Die worden binnen het project, dus tussen de woningen, aangelegd. Het gebied krijgt twee in- en uitgangen: één aan de kant van de A4 waar nu de weg ligt naar de parkeerplaats van het golfpark, en een nieuwe tegenover ‘t Hert.

Het geheel wordt groen aangekleed. Er worden speciale maatregelen genomen ten behoeve van flora en fauna. Om de woningen in het landschap te doen ‘passen’ wordt er gewerkt met ruwe materialen.

Het plan voor de bouw van sociale woningen aan De Star dateert van 2016. Toen ging het om 107 woningen die er in 2018 hadden moeten staan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter