Nieuws
Gemeente waarschuwt voor vliegen

De gemeente houdt niet van muggeziften. En ook niet van vliegen: ‘Heeft u last van vliegen in uw bedrijf of huis? Dat kan behoorlijk vervelend zijn, vooral als het er veel zijn. Maar wist u dat bepaalde soorten vliegen ook nog eens een gevaar kunnen vormen voor uw gezondheid en die van uw medewerkers, klanten, gezin en huisdieren?

Een enkele vlieg kan in slechts 30 dagen tijd tussen de 400 en 600 eitjes leggen, waardoor een kleine plaag snel kan uitgroeien tot een grote overlast. Wilt u liever voorkomen dan genezen? Volg dan deze handige tips om vliegenoverlast te voorkomen:

  • Beheer vocht: repareer lekkende kranen en verstopte afvoerputjes. Vliegen hebben vochtigheid nodig om zich voort te kunnen planten,
  • Houd voedsel afgedekt: alle soorten voedsel, zelfs kruimels, kunnen vliegen aantrekken en stimuleert hen om eitjes dichtbij deze bron te leggen. Dek kliekjes daarom zorgvuldig af. Het contact van vliegen met eten is 1 van de redenen dat voedsel besmet raakt,
  • Blijf hygiënisch: houd uw afvalcontainers, gootstenen en gebieden waar u met voedsel werkt schoon,
  • Dicht toegangspunten af: plaats horren voor ramen, houd deuren en ramen gesloten in de nacht en overweeg een elektrische vliegenlamp te installeren,
  • Vogelvoeders: houd de vogelvoeders schoon en verwijder vogelvoer voor het donker wordt,
  • Ruim rommel op: verwijder rommel binnenshuis en in de tuin. Gebieden met veel rommel zijn ideaal voor vliegen om zich voort te planten.

Met deze preventieve maatregelen kunt u de vliegenoverlast binnen de perken houden en genieten van een schoon en gezond leef- en werkklimaat.

De gemeente bestrijdt alleen vliegen op gemeentegrond, dus niet bij u thuis of in de tuin. Zij schakelt daar plaagdierbestrijder Rentokil voor in. Heeft u vliegen gezien in de openbare ruimte, meld dat dan bij de gemeente. Dat kan via www.lv.nl/probleem-melden of door te bellen naar 14 070.

Heeft u last van vliegen in uw eigen huis of tuin, schakel dan zelf een bestrijder in. Adresgegevens vindt u op internet. Meer tips en adviezen over het bestrijden van vliegen leest u op de website van Rentokil (de gemeentelijke plaagdierbestrijder)’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter