Nieuws
Niet meer sociale woningen

B&W hebben ontwikkelaar Amvest/Borghese niet gevraagd meer sociale huurwoningen te realiseren binnen de bouw van 295 appartementen op de plaats van het al jaren leegstaande Total kantoor en de achterliggende parkeerplaats, Oude Trambaan Leidschendam. Nu moet 15 procent van die huurwoningen in de sociale sector vallen, nog eens 15 procent in het middensegment.

Volgens verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen heeft de gemeenteraad in 2017 zelf ingestemd met de twee maal 15 procent. Eind 2020 is bepaald dat nieuwe regels (30 procent sociaal, 20 procent middensegment) alleen golden voor nieuwe projecten. ,,Ik zou me dus aan de opdracht van de gemeenteraad’’, aldus de bestuurder in een beraad met gemeenteraadsleden over het bouwplan.

Tegen de 15 procent werd geageerd door de gemeenteraadsleden Becir Ogric (PvdA), Ron van Duffelen (CDA) en Nathalie van Weers (GroenLinks). Alle drie noemden dat percentage te laag. Zij verwezen naar de woningnood en de enorme wachtlijsten voor een sociale huurwoning.

In het bouwplan zitten geen koopwoningen. De oplevering is voor 2026 voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter