Nieuws
Bruggen voor het park

De gemeente wil in het Voorburgse park Vreugd en Rust twee nieuwe bruggen plaatsen en twee bestaande wijzigen. Dat blijkt uit een stuk dat aan de Welstand- en monumentencommissie is voorgelegd. Het park is een Rijksmonument. De werken vinden plaats in het kader van een restauratie van het park conform het ontwerp van rond 1850.

De bestaande brug tussen het Oosteinde en het park moet hardhouten leuningen krijgen, wit van kleur. Aan de vier uiteinden van de leuningen moeten zogenoemde schampstenen komen uit natuursteen. De bestaande brug naar de Hertenkamp moet eveneens hardhouten leuningen krijgen, wit van kleur.

Het pad langs de Vliet dient ter hoogte van de huisvijver onderbroken te worden ten behoeve van een verbinding tussen de vijver en de Vliet. Ter plekke moet een witte hardhouten brug komen zodat wandelaars hun weg langs de Vliet kunnen vervolgen.

Op het smalste deel van de huisvijver, tussen de beide vijverdelen, moet een nieuwe brug komen. Het gaat om een slanke oeververbinding uit staal, licht bruin met takkenmotieven aan beide zijkanten.

De Welstand- en monumentencommissie heeft al twee maal ‘nee’ gezegd tegen gemeentelijke voorstellen voor de bruggen in het park. Beide keren maakten de bruggen onderdeel uit van een groter pakket maatregelen aan het park. Nu komt de gemeente met een apart bruggenvoorstel.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter