Nieuws
Extinction Rebellion komt door gemeente

Protestgroep Extinction Rebellion is bezig met een mars langs de A12 van Arnhem naar Den Haag. De route gaat via de treinstations langs de A12 en komt ook door deze gemeente. Vrijdagmiddag komen de wandelaars naar verwachting aan bij station Voorburg. Daar start de mars op zaterdagochtend richting eindpunt Den Haag.

De gemeente bericht: ‘Vrijdag 26 mei gaat de mars van station Waddinxveen naar station Voorburg en op zaterdag 27 mei van station Voorburg naar station Den Haag. De mars is niet aangemeld bij de gemeente. De organisatoren van de mars geven op hun website aan zich aan de regels te zullen houden en geen confrontaties met lokale autoriteiten uit te lokken.

Mensen kunnen zelf bepalen waar en wanneer zij bij de mars aansluiten. Het is daarom niet bekend hoeveel personen vrijdag en zaterdag aan de mars deelnemen. De verwachting is dat de mars eind van de middag in Voorburg aankomt. Deelnemers worden door de organisatie opgeroepen zelf een overnachting te regelen bij familie, kennissen of een camping of terug naar huis te gaan.

De wandelaars komen vrijdag vanuit Leidschenveen via het Leidschenveense pad de gemeente binnen. Vervolgens gaat de route via de Vlietweg, Westvlietweg, Wijkerlaan, Oosteinde, Herenstraat, Westeinde naar het Stationsplein. Op zaterdag gaat de mars vanaf Stationsplein via Prinses Mariannelaan, Westenburgstraat, Maanweg, Koningin Wilhelminalaan naar Den Haag’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter