Nieuws
Kerkstraat Voorburg jaarlijks dicht

B&W hebben besloten de Kerkstraat in Voorburg voortaan elk jaar tussen 1 april en 1 november dagelijks af te sluiten voor fietsverkeer tussen 17.00 en 24.00 uur. Op die manier moet het voor horecagelegenheden in de straat mogelijk worden brede terrassen in te richten. Fietsers dienen na 17.00 via de Herenstraat, Vlietstraat en Raadhuisstraat hun route te vervolgen. Het besluit ligt nog wel zes weken ter inzage op het servicecentrum van de gemeente, en is via http://www.overheid.nl te raadplegen. Gedurende de zes weken kan er ook bezwaar tegen gemaakt worden. Voor 2023 moet nog bepaald worden wanneer het ‘terrassenbeleid’ in de Kerkstraat geldt. Er rijden ongeveer 4800 fietsers dagelijks door de Kerkstraat. Met het besluit is de ooit als ’tijdelijk’ ingevoerde terrasuitbreiding ter compensatie van coronamaatregelen, permanent geworden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter