Nieuws
HTM hield geld over

Ondanks achterblijvende reizigersopbrengsten is het HTM gelukt om 2022 met een positief resultaat af te sluiten: 1,9 miljoen euro winst. Het bedrijf vervoerde 76,5 miljoen reizigers, 20,5 miljoen meer dan over 2021. Het aantal ligt echter nog altijd 15 procent onder het niveau dat voor corona werd gehaald. Dat heeft HTM bekend gemaakt.

,,We hebben met name aan het begin van dat jaar te maken gehad met veel minder reizigers vanwege de lock down die toen van kracht was”, aldus directeur Jaap Bierman. ,,Om die achterblijvende reizigersopbrengsten op te vangen zijn er bezuinigingen doorgevoerd. Ook hebben we goed gelet op onze uitgaven.’’

HTM ziet meer reizigers dan vroeger op dinsdag, woensdag en donderdag. Volgens Bierman is dat een gevolg van meer thuiswerken. Het aantal reizigers neemt wel toe, doch ligt nog zo’n 15 procent later dan voor corona.

Door het veranderende reisgedrag heeft HTM de dienstregeling in 2022 aangepast. ,,Gelukkig hebben we niet hoeven te besluiten tot het laten vervallen van lijnen of andere grote afschalingen. We gaan er van uit dat we ook dit jaar en volgende jaren ons aanbod zo goed mogelijk kunnen aansluiten op wat de reizigers vragen’’, aldus Bierman.

De HTM-topman is positief over de toekomst. Er komen nieuwe trams (TINA van Stadler) die gaan rijden op de lijnen 1, 6 en 12. Eind dit jaar start de aanpassing van de remise Scheveningen. Rond de zomer van 2023 wordt bekend wie de leverancier wordt van de nieuwe elektrische bussen van HTM. Het gaat om 60 bussen van 18 meter en 40 bussen van 12 meter.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter