Nieuws
Ziekenhuisteam doet mee aan de Roparun
De Roparun 2023 gaat dit Pinksterweekend van start. Het Roparumteam van ziekenhuisgroep HMC is vrijdag vanuit Antoniushove vertrokken naar de startplaats. De Roparun is een estafetteloop die start vanuit Twente en finisht in Rotterdam. Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.
HMC-Teamcaptain Christian Blokland: ,,Ieder heeft zijn eigen beweegreden om met de Roparun mee te doen. We kennen allemaal wel een of meerdere geliefden of patiënten die ons aangrijpen. Mensen die kanker hebben of hebben gehad waarvoor we ons in willen zetten. Het doel van de Roparun is te proberen leven toe te voegen aan dagen, waar vaak geen dagen meer aan het leven toe te voegen zijn. Zo heeft HMC koppelbedden geschonken gekregen van de stichting Roparun waardoor patiënten en hun naasten ook in de laatste stervensfase bij elkaar kunnen zijn. Als oncologisch centrum zien we hoe waardevol dit is. Het is mooi ook iets terug te kunnen doen voor de Roparun. En natuurlijk is de run zelf een belevenis die fantastisch is om mee te maken. Het is een mooie afsluiting van een drukke periode waarin we zoveel mogelijk geld hebben ingezameld en alles hebben voorbereid.”
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter