Nieuws
CDA zegt ‘nee’ tegen tramtracé

Het CDA zegt ‘nee’ tegen het tracé voor een tramverbinding Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg met aftakking naar Rijswijk. Dinsdagavond praat de gemeenteraad over komst van de zaak. Volgens CDA-gemeenteraadslid Lieke Muller kent het plan te veel nadelen. ,,Er zitten te veel lasten en te weinig lusten
aan voor de inwoners van Voorburg-West.’’

Het CDA wil dat de tram naar Station Voorburg niet over de Maanweg gaat rijden maar over de Zonweg. Het eindstation zou ook niet bij Station Voorburg moeten komen maar bij de Maanweg. Zo kunnen de Huygenstraverse, de scouting en Opa’s veldje gespaard worden. De route naar Rijswijk zou helemaal geschrapt moeten worden. In plaats daarvan zou de tram een eindstation op de Binckhorstlaan (Den Haag) moeten krijgen.

Muller wijst op de relatie tussen woningbouw op de Binckhorst en de komst van de tram. Dan moet Den Haag ook de lasten van die tramverbinding dragen. De verbinding kan volgens het CDA ook best op Haags grondgebied blijven.

Verantwoordelijk wethouder Jeffrey Keus heeft eerder laten weten dat het tracé van de tram vast ligt en niet meer te discussie staat. De financiële bijdrage van het rijk aan het project (dat in totaal 575 miljoen euro kost) is ook gekoppeld aan dat tracé.

Bij het CDA houdt men er rekening mee dat het eigen standpunt geen meerderheid in de gemeenteraad zal halen. Vandaar dat men ook een aantal wijzigingsvoorstellen op het liggende plan zal indienen. Die betreffen:

= meer groen aan de Voorburgse kant van de Maanweg,

= groene geluidswerende maatregelen bij de scouting en Opa’s veldje (Huygenstraverse),
= belemmerende verkeersmaatregelen bij de Binckhorstlaan Voorburg-West (brug over de Broeksloot),

= Den Haag ertoe bewegen verkeer via de Rotterdamsebaan af te wikkelen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter