Nieuws
Hulp bij zoeken naar gemeentelijke stukken

B&W hebben alle ambtenaren ‘publieke zaken’ aangewezen als contactpersonen voor inwoners en anderen die op grond van de Wet open overheid (WOO) stukken van de gemeente willen zien.

De contactpersonen krijgen meerdere taken: zij maken inwoners en andere partijen wegwijs in de overheidsinformatie; helpen partijen bij het formuleren van hun vraag en informatiebehoefte; beantwoorden actuele vragen van inwoners en andere partijen die zoeken naar informatie; verbinden de juiste interne en externe partijen.

B&W melden verder dat er nog geen oplossing is gevonden voor het besluit van de rijksoverheid om met zogenoemde platform (PLOOI) voor de ontsluiting van documenten, zoals verplicht in de WOO stop te zetten. Dat besluit kwam onverwacht. Gemeenten moeten nu zelf zoeken naar mogelijkheden om documenten te ontsluiten.

Er wordt nu onderzocht welk systeem het beste aansluit bij de vraag vanuit de WOO. Belangrijke criteria zijn de zoekfuncties, de digitale toegankelijkheid, de wijze van archiveren. ‘Op termijn verwacht de gemeente de gevraagde documenten via het nieuwe systeem openbaar te kunnen maken’, aldus burgemeester Martijn Vroom.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter