Nieuws
VCC als koploper naar playoffs

VCC stapte in het Pinksterweekend tweemaal als winnaar van het veld. Op zaterdag tegen VRA begon de innings van VCC niet goed met snel wicketverlies, maar Michael Levitt en Noah Croes zorgden er met een partnership van 104 runs voor dat VCC weer volledig in de wedstrijd zat. Drie ‘veertigers’ (Croes, de voor even aanwezige Van Beek en Shariz Ahmad) bepaalden het Voorburgse totaal op maar liefst 285 runs. De Voorburgse bowlingbeurt werd gedomineerd door Ryan Klein. De 25-jarige Zuid-Afrikaanse Nederlander kreeg vijf Amstelveners uit en kwam met de prachtige bowlingcijfers 5-42 van het veld. VRA kwam tot 191 runs.

Op Tweede Pinksterdag was VOC aan de beurt. VOC zette eerst battend een solide 266 neer. Zes Rotterdammers kwamen in de dubbele cijfers. Net als op zaterdag was Ryan Klein de grote man in de aanval van de Voorburgers. Ook nu bowlde hij in zijn eentje de helft van de tegenstanders uit. Zijn cijfers 5-31 waren nog beter dan op zaterdag.

Bij een tussenstand van 139 runs voor het verlies van vijf wickets moest VCC nog veel werk verrichten. Levitt, Croes en Musa Ahmad hadden goede scorer, maar geen van hen kon de ‘anchor’-rol vervullen en de buit binnenbrengen. Engelbrecht (61 not out) en wederom Ryan Klein (34 not out) batten echter fantastisch en maakten voor het zevende wicket een ongeslagen partnership van 75 runs.

Stand na Fase 1: VCC 9-16, Sparta 9-12, VOC, Punjab, HCC en ACC 9-10; VRA 9-8, HBS 9-6, Excelsior en Salland 9-4. De eerste zes spelen in een play off om de landstitel, de laatste vier om degradatie te ontlopen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter