Nieuws
Protesten tegen verdwijnen oversteekplaatsen tevergeefs

Bewoners van de Rozentuin en Tulpentuin hebben bot gevangen bij hun pogingen om verwijderde oversteekplaatsen terug te brengen. Het gaat om bij de omwonenden geliefde oversteekplaatsen bij de Prins Bernardlaan in Voorburg. 

De omwonenden zijn met wethouder Jeffrey Keus in gesprek geweest op de locatie Prins Bernhardlaan ter hoogte van de buurt Rozentuin/Tulpentuin. Met een brief heeft de gemeente  laten weten dat zij de oversteekmogelijkheden niet wil herstellen om veiligheidsredenen.

De omwonenden geven echter niet op. Zij wijzen erop dat een onwenselijke situatie blijft bestaan die zich toespitst op:

= De ontoegankelijkheid van het Ooievaarspad voor voetgangers als verbinding van de wijk met de groene zone tussen Voorburg en Leidschendam, met de kinderboerderij Essesteijn, de weilanden, de visvijver, molen De Vlieger, Hoeve Essesteijn en de doorloopmogelijkheden naar Oud Voorburg en het Sytwendepark;

= De ontoegankelijkheid van de wijk voor de fietsers. Dit richt zich op het fietsverkeer van onder andere vele scholieren van zowel basis- als middelbare scholen in Voorburg naar onze wijk via het kruispunt Prins Bernhardlaan/Rembrandtlaan/Sint Martinuslaan.

Met het verwijderen van de oversteekplaatsen is, aldus de omwonenden, de huidige situatie onveiliger dan voor de aanpassingen en is de kans op ongelukken toegenomen. Bewoners blijven de oversteken gebruiken aangezien de alternatieven ver weg en onpraktisch zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter