Nieuws
Volgende stap nieuwbouw Sint Maartenscollege

B&W hebben de gemeenteraad om 2,5 miljoen euro gevraagd voor de tijdelijke huisvesting van leerlingen van het Sint Maartenscollege in Voorburg. Dit in verband met de sloop van het huidige schoolgebouw en nieuwbouw op dezelfde plek.

Zo’n 70 procent van de leerlingen wordt ondergebracht in het leegstaande Veurs Voorburg, Van Horvettestraat Voorburg. Als dat pand op een gegeven moment wordt gesloopt worden er tijdelijke units voor de leerlingen neergezet.

Omdat 30 procent van de leerlingen van het Sint Maartens niet tijdelijk elders les kunnen krijgen, zal sloop/nieuwbouw in fases moeten gaan plaatsvinden.

Dat blijkt uit stukken die wethouder Jeffrey Keus aan de gemeenteraad heeft gezonden. Eind 2024 moeten het definitieve ontwerp van de school en een raming van de kosten bekend zijn. Begin 2025 zou dan de omgevingsvergunning aangevraagd kunnen worden. Wanneer de werken echt starten is nog onduidelijk.

De gemeente moet op het oude gebouw 2,5 miljoen euro afschrijven. Tegelijk wordt per jaar wel 80.000 euro aan kapitaallasten uitgespaard.

De nieuwe gebouw moet 1370 leerlingen kunnen huisvesten. Het wordt 9311 vierkante meter groot (het huidige pand is 10.000 vierkante meter) met vier bouwlagen aan de Marcellus Emantslaan en drie aan de kant van de Louis Couperusstraat.

De gevel gaat aan de kant van de Marcellus Emantslaan naar achteren zodat die op gelijke lijn zit met de gevel van de Maartenshal. De nieuwe school komt minimaal zes meter vanaf die hal te staan.

De ingang voor leerlingen met fiets/scooter komt aan de kant van de Louis Couperusstraat. Dat verhoogt de verkeersveiligheid. Rondom de school komt meer groen. Het schoolplein wordt ook groen.

De bestaande kapel bij de school heeft een monumentale status en wordt behouden. Wel wordt bezien wat de nieuwe functie van de kapel wordt (nu muzieklokaal van de school).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter