Nieuws
Burgemeester baalt enorm

De vergadering van de gemeenteraad was afgelopen dinsdag via internet niet te volgen vanwege een technische storing; de zoveelste in de laatste maanden. Gemeenteraadsleden spraken er schande van en vroegen naar oorzaak en maatregelen. Burgemeester Martijn Vroom heeft nu de volgende verklaring doen uitgaan:

‘Er was sprake van een storing. De storing heeft waarschijnlijk te maken met de uitzendcapaciteit vanuit Swaensteyn. De uitzendcapaciteit is beperkt. Tijdens de raadsvergadering waren er veel bezoekers en bestuurders met de nodige telefoons, laptops en pc’s aanwezig die tegelijk een beroep deden op deze netwerkverbinding. Daardoor is het misgegaan. De raadszaal gevestigd in Swaensteyn is een eeuwenoud historisch pand dat niet is toegerust op de moderne tijd. Dat maakt het lastig om moderne communicatiemiddelen goed aan te leggen en te gebruiken.

De storing had niet te maken de geluidsapparatuur die enkele jaren geleden is vervangen. Dat ging om spreek- en stemkastjes en camera’s. Ook is software aangeschaft met het oog op de wettelijk verplichte digitale raads- en commissievergaderingen in coronatijd.

Het is nu meerdere keren gebeurd dat toehoorders vanwege een geluidsdefect niet konden meeluisteren. Martijn Vroom: ,,De uitzendtechniek hapert al een paar weken. We balen hier enorm van. We zoeken hard naar de oorzaak van het probleem. Pas als we dat weten, kunnen we een goede oplossing realiseren. Gelukkig zijn er opnames gemaakt en die staan inmiddels op de bestuurlijke pagina van de gemeentewebsite.”

Om het probleem op te lossen zijn we in overleg met de betrokken externe en interne partijen. We moeten eerst precies weten wat het probleem is.

Er wordt inmiddels onderzoek gedaan naar de verhuizing van de gemeenteraad naar Raadhuisplein 1 in Leidschendam. Dat zal niet op korte termijn plaatsvinden, maar wel een hoop oplossen’. (foto P.B.)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter