Activiteiten
Hoeksteenlezing over Händel

Komende zondag, 4 juni, is er om 10.30 uur een nieuwe Hoeksteenlezing.Dat gebeurt in het kerkgebouw aan de Rozenboonlaan 119, in Voorburg. Het thema is componist Georg Friedrich Händel. Spreker is Wim Toes.

Händel zag op 23 februari 1685 in Halle het levenslicht en op 14 april 1759 blies hij in Londen zijn laatste adem uit. Door toedoen van hertog Johann Adolf kreeg hij een muzikale opleiding en in 1703 vertrok hij naar Hamburg. Maar al vrij snel werd hij uitgenodigd voor een bezoek aan Florence, waar hij begon met het componeren van een aantal werken. Hij zette dat daarna in Rome voort, o.a. voor de markies Ruspoli,voor wie hij vele cantates schreef. In 1710 werd hij hofkapelmeester in Hannover, in die tijd reisde hij ook voor het eerst naar Londen waar hij de opera Rinaldo componeerde. In 1712 ging hij voor de tweede keer naar Londen en schreef de bekend geworden Water Music, muziek voor een pleziertochtje op de Theems voor Koning George I.

Gezongen en gespeeld wordt: Trio voor 2 sopranen en bariton, met piano van G.F. Hãndel: Se tu non lasci amore. Gecomponeerd op 12 juli 1708 in Napels. Een mooi voorbeeld van Italiaanse barok, met kunstige coloratuurtjes en contrapunt. Zangers: Anke Muusse, sopraan, Myra Ronner, sopraan, Frits Muusse, bariton, Wicher Kraan, piano.
Entree: € 8,00 p. p., leden en vrienden van de Hoeksteen € 6,00 (incl. koffie/ thee)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter