Nieuws
Bewoners Leidschendam-Voorburg slim

De bewoners van Leidschendam-Voorburg zijn na degenen die in Wassenaar, Oegstgeest, Leiden, Voorschoten en Delft wonen de slimsten van Zuid-Holland. Dat blijkt uit een onderzoek dat https://www.krantaanbiedingen.nl/in heel Nederland heeft uitgevoerd. De landelijke top vijf ziet er zo uit: Wassenaar, Oegstgeest, Bloemendaal, Heemst ede, Amstelveen.

In het onderzoek zijn drie indicatoren voor intelligentie gebruikt: het gemiddelde opleidingsniveau, inkomen en de laaggeletterdheid per gemeente. Uit het onderzoek bleek dat:

= Gemeenten uit het westen van het land domineren de landelijke lijst. Pas op plek 14 staat de eerste gemeente met de gemiddeld hoogste intelligentie die níet in de Randstad ligt, Rozendaal,

= Er is een sterk verband tussen inkomen en intelligentie. Van de top 10 gemeenten met gemiddeld de hoogste inkomens staan er 8 gemeenten ook in de top 10 met de hoogste gemiddelde intelligentie,

= Gemeenten uit het oosten en noorden van Nederland scoren relatief laag in vergelijking met de rest van het land. 4 van de 10 laagst scorende gemeenten bevinden zich in de provincie Groningen.

De laagste top tien zijn Pekela, Achtkarspelen, Stadskanaal, Dantumadiel, Twenterand, Oldebroek, Rucphen, Urk, Oldambt, Westerwolde.

Krantaanbiedingen.nl wil met dit onderzoek aandacht vestigen op het belang van lezen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter