Nieuws
Leidschendammer krijgt bijzondere onderscheiding

Martin Evers, inwoner van Leidschendam, heeft uit handen van minister Wopke Hoekstra de koninklijke onderscheiding ‘Officier in de Orde van Oranje-Nassau met zwaarden’ ontvangen. Evers kreeg die voor zijn werk als plaatsvervangend commandant bij de brandweer (Veiligheidsregio Haaglanden), zijn uiteenlopende werkzaamheden voor USAR.NL (Urban Search And Rescue team) en zijn inzet als reservist gedurende 35 jaar. Een onderscheiding met zwaarden duidt op het ‘verdienstelijk handelen in een militaire uitvoering’.

De vrijwilligers van USAR.NL worden ingezet als ergens in de wereld een ramp of ongeval is geweest waarbij slachtoffers zijn bedolven. Mede dankzij de inzet van Evers in de afgelopen 12 jaar hoort dit USAR-team inmiddels tot de wereldtop. Het team is 1 van de beste, snelst inzetbare en hoogst geclassificeerde USAR-teams ter wereld: een zogenaamd ‘Heavy USAR-Team’.

Naast operationeel leider is Evers plaatsvervangend commandant van het ‘Technical Assistance and Support Team’ binnen USAR. Dit team ondersteunt de rampenbestrijding en crisisbeheersings- missies van de EU. Ook is Evers actief in werkgroepen van de ‘International Search and Rescue Advisory Group’ van de Verenigde Naties. Verder was Evers gedurende 35 jaar reservist bij de krijgsmacht, waarbij hij zich specifiek richtte op civiel-militaire samenwerking. (foto René Verkerk, USAR.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter