Nieuws
Foute cijfers in bestemmingsplannen

In de bestemmingsplannen Vlietvoorde West, Vlietvoorde Weide en Noorthey zijn door de gemeente foute cijfers gebruikt over het oppervlak gesloopte kassen en het oppervlak voor woningbouw in het betreffende gebied. Dat is gebleken nadat een inwoner van de gemeente een zogenoemde zienswijze op alle drie bestemmingsplannen had ingediend. Verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer laat het cijferwerk nu aanpassen. Voor de bouwplannen zelf maakt het volgens haar allemaal niets uit.

Op grond van oude afspraken mocht de gemeente maximaal 15 procent van de grond die vrijkwam door het slopen van kassen in het gebied Duivenvoordecorridor, bebouwen. Volgens de betrokken bewoner rekende de gemeente daarbij met een te groot oppervlak verdwenen kassen, waardoor er dus ook meer woningbouw mogelijk werd.

De overschatting bij het oppervlak kassen was 34.753 vierkante meter (gemeente rekende met 214.684 vierkante meter; feitelijk 179.931); de overschatting bij de bebouwing 5213 vierkante meter (26.990 om 32.203 vierkante meter), zo berekende de inwoner.

De wethouder heeft de zaak nu opnieuw laten uitrekenen en komt tot 236.978 vierkante meter verdwenen kas met een maximaal te bebouwen oppervlak van 35.502 vierkante meter. Alle bouwplannen tezamen belopen 30.650 vierkante meter, aldus Bremer. Daarnaast zijn er nog twee kleinere gebieden met bestemming wonen; in totaal 640 vierkante meter.

Een en ander wordt nu in de drie bestemmingsplannen opgenomen. Bij de drie plannen gaat het om de bouw van in totaal 151 woningen aan weerszijden van de Veursestraatweg (N447). Noorthey ligt tussen Schakenbosch en camping Noorthey, Vlietvoorde Weide rondom Vlinders aan de Vliet, Vlietvoorde West op de plek van Life & Garden, doorlopend richting Vliet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter